Groep 7 en 8 naar het Stedelijk Museum

De groepen 7 en 8 bezochten vandaag het Stedelijk museum in Amsterdam, waar ze kennis maakten met de kunstenaars van ‘De Stijl’. Een schilderij bekijken kan op veel manieren. Wat je er in ziet en hoe je het ervaart kan een heel andere beleving zijn als van je klasgenoot. Een van de kenmerken van ‘De Stijl’ was met name de kunst van het ‘weglaten’ en het kleurgebruik in rood, geel en blauw. Een van deze kunstenaars was Pieter Cornelis Mondriaan, een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die werd gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. De leerlingen mochten daar ook zelf mee aan de slag in het museum, met recht kunst ‘aan den lijve’ ondervinden! Een boeiende en leerzame morgen voor allemaal!