Bezoek Stedelijk museum en een 'verwerkingsles' na het bezoek!

Op maandag 23 oktober was 'de aftrap' van 3 weken werken over stromingen in 'De Stijl' en alle schilders die in deze stroming hun denkbeelden in kunst hebben omgezet. Op de foto's is te zien hoe de leerlingen kennis maakten met de kunstenaars van ‘De Stijl’. Een schilderij bekijken kan op veel manieren. Wat je er in ziet en hoe je het ervaart kan een heel andere beleving zijn als van je klasgenoot. Een van de kenmerken van ‘De Stijl’ was met name de kunst van het ‘weglaten’ en het kleurgebruik in rood, geel en blauw. Een van deze kunstenaars was Pieter Cornelis Mondriaan, een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die werd gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. De leerlingen mochten daar ook zelf mee aan de slag in het museum, met recht kunst ‘aan den lijve’ ondervinden! Een boeiende en leerzame morgen voor allemaal! Die zelfde dag was in de middag op school een 'verwerkingsles': het maken van een tijdschrift. De leerlingen maken een tijdschrift over 'De Kunst' ! In groepjes hebben alle leerlingen de taak zich te buigen over een passende omslag, een advertentiepagina en artikelen die betrekking hebben op deze kunststroming.