Meike ten Dam is onze Voorleeskampioen 2017-2018!

Na vele weken van oefenen en heel spannende voorrondes in de klas, was het eindelijk zover: de finale van het voorlees kampioenschap tussen de groepen 7 en 8! Zisan en Jayno uit groep 8 en Tessa en Meike uit groep 7 namen het tegen elkaar op in een zinderende laatste ronde! Wat kunnen deze leerlingen schitterend voorlezen...het publiek en de leerkrachten luisterden ademloos! De jury, bestaande uit leerlingen van groep 7 en 8, juf Wendy en juf José hebben het heel lastig gehad om een keuze te maken! Ze waren ook zo aan elkaar gewaagd en de verschillen waren eigenlijk maar heel minimaal. Toch konden we de knoop doorhakken en kozen wij voor Meike uit groep 7, met een spannend stukje tekst uit 'Indringers op Drakeneiland’ van Lydia Rood! Wat een knappe prestatie, wat zijn wij trots op haar! En Meike? Die gaat ons allemaal heel vaak voorlezen uit haar spannende boek. Want nu willen wij wel graag álles horen! We gaan haar volgen tijdens de komende maanden, tot aan de regionale voorronde! Daar zullen wij haar gaan aanmoedigen, want hoe het ook verder zal gaan, Meike is en blijft één van De Eendracht voorleeskampioenen voor altijd!