Bright Idea challenge in groep 7!

Tijdens de bright ideas challenge bedenken de leerlingen van groep 7 oplossingen voor grote uitdagingen. Voor drie van de 17 UN global goals mogen zij hun eigen creatieve uitvindingen en ideeën bedenken. En er geldt maar één regel: alles kan, alles mag. De klas doorloopt de challenge aan de hand van een speciaal bright ideas boek, vol tips en inspiratie en een intuïtief online platform, op maat gemaakt voor het digiboard.

Eerst leren de leerlingen wat er speelt rondom de drie themas: water, voedsel en energie. Ze doen inspiratie op door echte innovaties te bekijken en slaan hun eerste ontwerpslag bij het bouwen van een auto die op zoutwater rijdt. Daarna begint het echte werk. Aan de hand van ontwerpend leren, werken teams in een paar stappen hun eigen bright idea uit. Zo origineel, creatief en innovatief als maar kan.
De foto's zeggen genoeg, het filmpje, een bericht eerder maakt nog duidelijker wat de leerlingen aan het doen zijn! Eén stap gezet, nog vijf te gaan!