De Medezeggenschapsraad (MR)
De MR van onze school bestaat uit twee ouders en twee leerkrachten van de school. De MR spant zich in om de school te ondersteunen bij het dagelijks streven naar kwaliteit en borging van uitstekend onderwijs.
Wie zijn wij?
De leerkrachtgeleding bestaat uit:
José Uithol-Bakker (leerkracht) en Lilian van den Berg (leerkracht groep 1/2)
De oudergeleding bestaat in het schooljaar 2022-2023 uit:
Ilona Verheul en Carina Kruger.
Wat doen wij?
De MR is een wettelijk verplicht orgaan en werkt volgens de Wet medezeggenschap op scholen. De MR heeft aandachtspunten die vooral met het onderwijsbeleid van de school te maken hebben, zoals personeelsbeleid, kwaliteitsbeleid en onderwijsbeleid.
De MR kijkt dus vooral naar de uitvoering van het beleid en heeft daarin een adviserende en soms instemmende rol. De MR overlegt met directie en personeel om af te stemmen, te informeren en meningen te kunnen vormen. Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR instemmingsrecht of adviesrecht. Het adviesrecht is, zoals het woord al zegt, niet bindend en de directie kan hier van afwijken. Daarnaast heeft de MR initiatiefrecht. Dat wil zeggen dat ze zaken bespreekbaar kan maken en zelf voorstellen kan doen. Deze voorstellen kunnen besproken worden in de MR vergadering, maar hoeven niet aangenomen te worden door de directie. De MR heeft zich te houden aan de statuten. De vergaderingen zijn openbaar, sommige hebben een besloten karakter.
Onderwerpen op een MR-vergadering
Vaste jaarlijkse onderwerpen zijn: de schoolgids, het schoolplan, het formatieplan, de begroting. Natuurlijk zijn er veel meer punten die voorbij komen, maar dat kan per schooljaar verschillen. Ieder schooljaar komt de MR ongeveer zes keer bijeen. De agenda’s en de notulen van de vergaderingen zijn op aanvraag in te zien.
GMR en samenwerking MR-raden
Naast de MR van onze school, is er ook de GMR. Dit is de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van alle scholen die vallen onder ons bestuur AURO.